2016. augusztus 15., hétfő

Prológus

Üdvözlöm a blogomon a még megmaradt, türelmes olvasóimat!

Sokat gondolkoztam azon, mivel tudnám megmagyarázni, hogy pontosan két hónapja nem adtam semmiféle életjelet, és az ígéretem, miszerint az érettségi után visszatérek, semmivé lett. Az igazat megvallva, sok szabadidőm volt a vizsgák után, így írhattam volna, de nem tudtam. Egyszerűen hiába nyitottam meg bármit is, semmivel sem voltam elégedett, és csak szenvedtem mindennel, amit meg akartam valósítani a nyáron, ráadásul ott volt még egy nyaralás, a felvételi várakozás, most pedig az egyetemi dolgaim intézése. Viszont megtört a jég, úgy érzem, végre ismét megtaláltam azt, amiért elkezdtem annak idején írni, és ennek eredménye, hogy ma megjelent a történet új prológusa is. Remélem, elnyeri a tetszéseteket a bevezetés, a folytatás pedig hamarosan érkezik, aztán meglátjuk, az egyetem mellett, hogyan tudom beosztani az időmet. 

Üdv,
Noemi

0. Bizonytalan


"Akármennyit is hazudhatsz, akárkit is húzhatsz az életedbe, van, akit képtelenség helyettesítened, egyszerűen nem fog menni. Megpróbálhatod, de hamar rájössz, belőle csak egy van, és senki más mellett sem leszel képes úgy érezni magad, mint mellette. Ha ezt képes vagy megérteni, többé nem keresed őt másban, többé nem próbálod elfelejteni, egyszerűen csak elfogadod, hogy lehet, az életedben senki sem lesz olyan hatással rád, mint ő volt - de továbblépsz."
~ Oravecz Nóra

Go Your Own Way
Camila Fernández
Madrid, 2015 január


Eltűnődve figyelem a kristálypohárban csillogó pezsgő buborékjait, ahogy egymással versengve, törnek a felszín felé, mintha csak a rövidke életükért küzdenének, ahogyan én is. Végre kifújhatom az eddig benntartott levegőt. Túl sok volt nekem ez a rengeteg gratuláció, a műmosolyokról már nem is beszélve, elvégre valamivel meg kell győznöm a többieket arról, milyen hihetetlenül örülök ennek az egész felhajtásnak, ehelyett viszont csupán a bűntudat mardos. Hálásnak kellene lennem, hisz nem mindenki olyan szerencsés, hogy a párja egy életre szóló meglepetéspartit szervezve, kérje meg a kezét, de ahhoz sincs már erőm, hogy tovább játsszam ezt a színjátékot. 
Egy rendkívül impozáns szálloda éttermének egyik bárjánál üldögélek egy magasított széken. Végigtekintve a létesítményen, a bézs szín dominál benne a rengeteg asztallal és székkel, amik díszesen vannak megterítve. Számhoz emelve a pezsgőspoharat, aprót kortyolok belőle, éppen hogy csak érezzem az ízét az alkoholos nedűnek, majd letéve a poharat, tekintetem akaratlanul is az ujjamon pihenő ezüst ékszerre téved. Boldognak kéne lennem, és talán a lelkem egy része az is, de mégsem tudok felhőtlenül örülni, holott jelenleg bárki cserélne velem a világon. Belőlem azonban nem vált ki mást a gyémántberakásos gyűrű, mint bizonytalanságot. 
Mert közel sem vagyok biztos benne, hogy jól döntöttem, amikor néhány órával ezelőtt kimondtam az igent a férfinak, aki szeret engem, de aki iránt nem tudom, hogy én ugyanúgy érzek-e. Talán, ha a múltam nem befolyásolná ennyire a jelenemet, most önfeledten ünnepelhetnék a közeli barátaimmal, illetve rokonaimmal, és lehet, hogy tényleg abba a férfiba lennék szerelmes, akivel pár hónapon belül össze fogunk házasodni. Ha nem lenne Ő, kétségtelenül minden máshogy alakult volna, de ami megtörtént, azon már nem változtathatunk, és az az egy év, bármennyire is fáj jelenleg, mindig a részem lesz, hiába szeretném elengedni őt, és mindent, ami hozzá kapcsolódik. 
Nem maradt más választásom, mint elfogadni, hogy amikor tényleg választania kellett volna, ő gyáva módon a másik nő mellett döntött, holott előtte pár órával még nekem fogadott örök szerelmet. Azt hiszem, ennyi idő elteltével talán sikerült mélyebbre temetnem magamban azokat az érzéseket, amiket iránta tápláltam. Továbbléptem, mert voltak, akik kitartottak mellettem, az unokabátyám, a barátnője, illetve a frissen fogadott vőlegényem, akinek hamar kapom el a pillantását. Vidáman beszélget néhány csapattársával, én pedig egy hamis mosollyal jelzem felé, hogy minden rendben van, így a spanyol védő nyugodtan fordul vissza a baráti köréhez.
Néha azért elgondolkozom azon, mi lenne, ha őt ismertem volna meg előbb. Mert azok után, hogy kihúzott a szeretett férfi által okozott káoszból, biztos vagyok benne, hogy a fehér mezes focista sosem bántott volna úgy, ahogyan azt Ő tette. Csak azzal nem számoltam, hogy idővel Sergio is belém szeret, én pedig kapva kaptam a kínálkozó lehetőségen, idővel összejöttünk. Őszintén hittem benne, hogy vele új életet kezdhetek, ám mostanra egyértelművé vált, hogy erre esély sincsen, holott én mindent megpróbáltam. Nem lesz még egy olyan férfi az életemben, mint a spanyolok híres csatára. Ugyanakkor az andalúz hátvéd sem érdemli meg tőlem, hogy megbántsam. Nem akarom, hogy azt a fájdalmat érezze, amit én is, ahhoz túl sokat tett értem. S ha már amúgy sem lehetek azzal, akit szeretek, akkor legalább az ő életét had tehessem valamivel szebbé. Ennyivel tartozom neki, noha időről időre egyre nehezebb színlelni, habár szeretem őt, de csupán mint a testvéremet. 
Hirtelen úgy érzem, levegőre van szükségem, így a magassarkú cipőim kényelmetlenségét is átvészelve, sétálok ki a fehér csipkés, hátul kivágott koktélruhámban az erkélyre, ami tökéletes kilátást nyújt a madridi belváros felé. A felkelő nap pedig még szebbé teszi az amúgy is csodálatos látványt. Enyhe szellő borzolja meg az egyenes tincsekben vállaimra omló barna hajamat. Végre egyedül lehetek egy picit, ám nem sokáig élvezhetem ezt a nyugalmat.
Meghallva egy régen elfeledettnek hitt hangot, az ereimben megáll a vér, s a szívem is kihagy egy ütemet. Ez nem lehet igaz, biztosan csak képzelődöm. Alig merek hátra fordulni, végül mégis kilencven fokos fordulatot veszek. Bárcsak a gondolataim űznének velem csúnya játékot, és nem Ő állna itt előttem teljes életnagyságban, a szőke hajával, a szeplős arcával, illetve a mindent átható, barna szemeivel, amelyekkel most kíváncsian mér végig. Nekem pedig fogalmam sincsen róla, hogy ilyen hosszú idő elteltével, mit kéne tennem, mi lenne a helyesebb, maradjak vagy meneküljek?

14 megjegyzés:

  1. Hola! :D

    Na ez az, amivel ma megleptél engem! Nem számítottam sztorira, de annyira örülök neki. Főszereplőkről ne is beszéljünk.. Ramos.. tökéletes választás, főleg nekem, én már el is ájultam :D Hát szerintem én tudod kinek szurkolok, de kíváncsi vagyok hogyan fog alakulni. Csak így halk megjegyzés, hogy jártam egy táncot, mikor megláttam Sara-t a szereplők között:D Alig várom minden egyes jelenetüket *-* illetve az első részt *-* :) Bevallom az elején szurkoltam, hog Sergio legyen az, akibe valóban szerelmes, de aztán leesett mi folyik itt, így viszont még kíváncsivá teszel végül ki mellett teszi le a voksát a leányzó :O Azért siess a következő résszel, ne várass minket :)

    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Denise!

      Örülök, hogy örömet okozhattam a prológus megjelenésével. A főszereplők meg...hát, sikerült két olyan focistát kiválasztanom, akik közül szörnyen nehéz dönteni, de ennek ellenére megvan már a sztori vége. :D Hamarosan lesz is Saraval egy hosszabb jelenet. :)
      Majd meglátjuk, ki mellett teszi le a voksát a leányzó! Hát, csak egy féléves csúszással, de megérkezett az első rész! :D

      Köszönöm, hogy írtál nekem!

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés
  2. Drága Noemi,

    Amikor cserét kértél tőlem és megláttam a neved, izgatottan kattintottam az oldalra. Nem sok író focis történetei ragadtak magukkal, de a Te irományaid mindig ide tartoztak. Már a fejlécen szereplő két férfi látványa lenyűgözött, hiszen nagy rajongója vagyok mind Ramosnak, mind pedig Torresnek, így máris nyert ügyed volt nálam. A prológus sorait szinte faltam, csodálatos volt, minden érzelem maradéktalanul átjött. Őszintén megvallom, az elején tényleg nem tudtam kibogozni, mégis melyik férfi a Nagy Ő, de nagyon tetszett, hogy csupán a végén derült fény a kusza szálakra.:)
    Remélem hamarosan a folytatás is felkerül, én izgatottan várom. Szeretnék ismét nagyon sok sikert kívánni a történethez és az íráshoz!:)

    Millió puszi és ölelés,
    Bella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bella!

      Nagyon jól esnek nekem a szavaid, főleg, mert te is azok közé az írók közé tartozol, akikre felnézek és akiket tisztelek is, így különösen nagy mosolyt csaltál az arcomra a véleményeddel. :) Igazából pont ez volt a cél, hogy ne legyen egyértelmű már a legelején, hogy miről van szó, és ez egy ideig még így is lesz, de szépen lassan igyekszem mindent kibogozni majd. :)
      Hát, egy félév késéssel, de felkerült az első rész.

      Nagyon köszönöm a jókívánságokat és hogy írtál nekem! :)

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés
  3. Drága Noemi!

    Már nagyon vártam ezt a bizonyos visszatérést. Megérte tanácsokat adnom, és biztatni, sőt talán sokszor már erősködtem is, amiért utólag is bocsánat. Ilyen visszatérést sokan kívánnának maguknak! Szóval le a kalappal előtted!
    Olvasás utáni első reakciómat már privátban olvashattad, ami azóta sem változott. Állítom, hogy ez még jobb megfogalmazás is lett, mint az előző verzióban. Nem ért meglepetésként a felállás, hiszen olvastam az előző verziót, meg tudtam is róla. De tetszik, és bízom egy boldog végben, amiről sokat beszéltünk. Nem kell ragoznom, ugye? :)

    Nagyon várom a történet folytatását, alakulását, szóval majd nyúzlak továbbra is, jó?

    Ölel,
    Vivian

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Vivian!

      Az biztos, ha nem kaptam volna azokat a tanácsokat, akkor talán neki sem kezdtem volna újra, és ezért nagyon hálás vagyok Neked! Nagyon köszönöm, de nélküled nem ment volna! :)
      Nagyon örülök, hogy így gondolod, és sejtettem, hogy nem fog meglepetésként érni a felállás. Nem kell ragoznod, tudom, mire gondolsz és majd meglátjuk, hogyan fog alakulni. :)

      Ma felkerült az első fejezet, a folytatással pedig nagyon igyekszem, és csak nyugodtan! :D Nagyon köszönöm, hogy írtál nekem!

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés
  4. Szia Drága! :)

    Először is nagyon örülök, hogy visszatértél végre, mert nélküled nem ugyanolyan a bloggervilág. Nos, én olvastam az előző verziót is, és nekem már az is nagyon tetszett. Főleg úgy, hogy a két nagy kedvencem a főszereplő, egyszerűen imádom a két kis spanyolt. Mindig van olyan, hogy valamelyik férfinek jobban szurkolok, de azt hiszem itt nagyon nehéz bárkinek is drukkolni. Kíváncsian várom ki lesz a befutó. ;) Az érzelmek pedig, amelyeket csodálatosan megfogalmaztál mind átjöttek, kezdve a bizonytalanságtól, a kétségbeesésen keresztül egészen a meglepettségig. Nagyon- nagyon várom az első részt, úgyhogy enyhén noszogatlak. :D

    Puszillak,
    Nora

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Nora!

      Ugyan, ebben érzik némi túlzást, de nagyon aranyos tőled, hogy így gondolod, igazán lelket és szívet melengető. :) Veled együtt én is imádom őket, és elhiheted, hogy nekem is vérzik a szívem, hogy talán választanom kell közülük, de végül csak megszületett a döntés, úgyhogy majd meglátjátok ti is hamarosan. :) Nagyon örülök, hogy sikerült átadnom az érzelmeket a részben.
      Ma felkerült, de nyugodtan noszogass többet, hogy gyorsabban haladjak, mert ez így nem állapot! :D

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés
  5. Drága Noemi!
    Mivel nem olvastam az előző verziót, bátran merem mondani: teljes mértékben lenyűgöztél!
    Fantasztikus kezdet volt, és remélem, a folytatás is ilyen lesz!
    Nyertél magadnak egy őrült, elvetemült, romantikára kiéhezett olvasót!

    Christine Xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Christine!

      Nagyon örülök, hogy új olvasóval gazdagodtam, és hogy ilyen jó a véleményed a prológusról is. A folytatás ma került fel, remélem, az is elnyeri majd a tetszésedet! :)

      Köszönöm, hogy írtál nekem!

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés
  6. Szia! Csak nem rég akadtam rá az oldalaidra, de egyszerűen imádim őket. Igazából egy hatalmas szívességet akartam tőled kérni, de sehol sem találtam meg az elérhetőséged. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Hazel!

      http://hajnalilangnoemi.blogspot.hu/p/elerhetosegek.html Ezen a linken megtalálod az elérhetőségeimet, és nagyon köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esnek nekem. :)

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés
  7. Drága Noemi!
    Újabb elképesztő írás, amit kiadtál a kezeid közül. :) Már a prológus is megfogott, előre látom, hogy imádni fogom a történetet, főleg mert mindkét férfi főszereplő nagy kedvencem és pont így nehéz lesz majd csak az egyiküknek szurkolni, ha kialakul egy szerelmi háromszög közöttük.
    Remélem azért, hogy hamarosan folytatod az írását és a publikálását is! :)
    Puszillak,
    Adriana

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Adriana!

      Nagyon örülök, hogy írtál nekem, a szavaid pedig a szívemet melengetik, nagy megtiszteltetés, hogy így vélekedsz a történetemről. Hidd el, a főszereplők terén nem fogom megkönnyíteni a dolgodat én sem. :D
      Éppen ma került fel az első fejezet, és a folytatás is érkezik hamarosan!

      Nagyon köszönöm, hogy írtál nekem! :)

      Puszillak,
      Noemi

      Törlés